Limburg I Noord- Brabant I Zeeland I Utrecht I Zuid-Holland I Noord-Holland I Gelderland I Overijssel I Drenthe I Friesland I Groningen I Buitenland

 


Koninklijke Marechaussee
Brigade Soesterberg

De brigade Soesterberg werd uitgezet op 1 september 1946 en opgeheven op 1 april 2007.Brigadecommandanten Soesterberg vanaf de opening 1956 van de kazerne aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg 2.
Vlnr: aoo-en Honders, Solkema, Lafeber, Schep, van Lienden, Zijtveld.
(ingez: Peter Nijmeijer)


Roel Brakels, Bakker, Henk Westerhoven, Jelle Bekkema.


Ow van der Ber.


Fotoarchief www.legerplaats.nl


Bouman, Mulder, Brakels en Hagemeijer.


Mulder, Dohrs en Brakels.


Roel Brakels.


Personeel beroeps en dienstplichtig van de brigade Soesterberg.(kamp Zeist)
Tweede van rechts dpl.mar.D.Leeuwerink, daarvoor dpl Mar. Leander, Jonker,? Wmr. van Gijn en Lafeber rest onbekend.
(foto van D. Leeuwerink dpl.mar)
Klik voor groter formaat.


Police-day Soesterberg jaren 80.
(foto van David Elliott)

 
Police-day Soesterberg jaren 80.
(foto van David Elliott)


Foto gemaakt door Jack Kanis (USAFE militair) tijdens het bezoek van vice president Mondale aan het Amerikaanse squadron (32nd Tactical Figher Squadron) op de vliegbasis Soesterberg.
(ingez:Mario)

 

Bijgaande foto laat voor een gedeelte zien welke veiligheidsmaatregelen er werden genomen, toen Knut Folkerts (RAF) van eind september tot half november 1977 bij de brigade Soesterberg was ondergebracht. Niet alleen zandzakken voor de ramen van de hal, maar ook van kantoren en kantine op de begane grond.

Hij was na zijn arrestatie eerst overgebracht naar brigade Utrecht (Fort de Bilt). Daar kon de veiligheid niet worden gegarandeerd, doordat het hekwerk rond het Fort werd vernieuwd en gedeeltelijk plat lag. In de nacht werd hij door BSB overgebracht naar brigade Soesterberg. Erg comfortabel was dat in elk geval niet voor hem!! Hij lag geboeid en geblinddoekt op de grond voor de achterbank van de Range Rover met de voeten van 3 BSB-ers bovenop zich!!

De avond -en nacht planton  kreeg een telefoontje (van de BC) in de trant van: "Achterpoort openen, nu!!! BSB komt met arrestant!. Verlichting op nachtstand"
De volgende dag werden de maatregelen al genomen.
(ingez: Peter Nijmeijer)

.
Ergens eind 90-er jaren (december) werd er een politiepost gevestigd in de marechausseekazerne van de brigade Soesterberg  achter de twee rechtse ramen boven de ingang.  Op de motor links wmr1 Mark Bonnema en rechts wmr1 Peter Nijmeijer in het midden onbekende politieman.
Op de achtergrond loopt BC kap H.J.H. Manes naar de Sint die de opening zal verrichten.
(ingez: Peter Nijmeijer)

Soesterberg ergens in 1976 op een zondagmorgen.
Een parachutist van Icarus Hilversum was door een windvlaag afgedreven en in de elektrische (bovengrondse!!) leidingen geland.  Op de foto de parachutist bij MarI. Peter Nijmeijer.
(ingez: Peter Nijmeijer)

1977. Personeel brigade Soesterberg.
Vlnr:voorste rij: Piet Taai, Mike van Lienden, Arie Schep (BC), Louie vd Hoek, Klaas vd Molen.
middelste rij: Gert-Jan de Wilde, Lenie (schoonmaakster, Wout Nauta, Tijmen Steenbeek, Evert Blaauwendraat, Ruud Wijn, Gerrit vd Werf, Peter Nijmeijer, Willem Beekhuizen, Herman (tuinman), Vincent Quint.
achterste rij: Bert Kloppenburg, Hendrik Boersma, Arie de Raad, Jaap Flokstra, Henk Versluys, Gert vd Wetering, Henk Beeftink, Hette Smedema, Joop Zijtveld, Adrie van Eck.
(ingez: Peter Nijmeijer)


 1976. Marechausseekazerne van de brigade Soesterberg.
(ingez: Peter Nijmeijer)

 

Gevraagd foto's of afbeeldingen betreffende deze brigade.
 


Terug.


 

 
Homepage
Utrecht
Amersfoort
Leusden
Soestdijk
Soesterberg
Utrecht
Veenendaal

 

Laat uw  "marechausseesporen" niet verloren gaan. Deel deze met anderen.   Mail ons.