Limburg I Noord- Brabant I Zeeland I Utrecht I Zuid-Holland I Noord-Holland I Gelderland I Overijssel I Drenthe I Friesland I Groningen I Buitenland

 

Detachement Koninklijke Marechaussee
Parijs
.

De Brigade Parijs, of eigenlijk detachement Parijs, was gevestigd in het gebouw van de nederlandse delegatie bij de navo ( La Delegation Neerlandaise aupres du conseil de l,Atlantique Nord) aan de 64 Rue de Varenne Parijs 7e arr.
Het detachement bestond in 1957/1958 naar ik meen uit een brigade commandant wachtmeester 1 I Barentsen en 6 marechaussee
s, naar ik meen waren dat Klok, van Amerongen, v.d.Zanden, Hamstra, en ? en ik A.(Nol) Deijnen.
Wij moesten zelf voor ons onderhoud zorgen,,eten, drinken en slapen. Daarvoor kregen wij een toelage. Slapen deden wij in Hotel Lindbergh in de 5 Rue Chomel, met tweeen een kamer om de kosten te dekken.
Eten soms bij de OEEC(organisatie europese gemeenschap), maar meestal in het restaurant De Police op Cite, daar at de politie, gendarmerie, en brandweer, wij mochten daar ook eten op vertoon van ons legitimatiebewijs .Broodmaaltijden haalde wij bij een bakker in de buurt die toen al belegde stokbrood verkocht. , of bij Sip op babylone, waar je koffie kreeg in een bijna soepkom.
Veel steun hadden wij aan de vaste chauffeur van de delegatie Toin Anrochte die ons overal wegwijs maakte. De koffie op de delegatie was gratis Ons werk bestond uit bewaking van de delegatie, dag en nacht, en gebeurde in uniform. De anderen werkzaamheden als koeriersdiensten, waren altijd in burger. We werden dan gereden door voornoemde Toin Anrochte, of met de metro, hiervoor kregen wij van de kanselier een carnet, waarmee je geloof ik een weeklang door heel Parijs kon toeren.Vaste tijden van werken waren er niet, Barentsen maakte een a twee dagen tevoren bekent welke dienst je had.Ik heb er een heerlijke tijd gehad. Parijs was een stad waar alle mocht en kon.Arnold(nol) Deijnen .
Parijs nov.1957-mei 1958
.

Oud op nieuw 1957/58 in het nederlandse delegatie gebouw.
MarII op de voorgrond Servaas Verbrugge.


Verbroedering met Franse politie (oud op nieuw).


Van Amerongen en Nol Deijnen. Even pauze in le jardin de Tuileries.

Gevraagd foto's of afbeeldingen betreffende deze brigade.

 

 

 

 
Buitenland
Homepage
Engeland
Duitsland
Korea
Parijs
Brussel
Suriname
IndonesiŽ 
Libanon
NamibiŽ
BosniŽ 
Cambodja
Laat uw  "marechausseesporen" niet verloren gaan. Deel deze met anderen.   Mail ons.